Translate

суббота, 12 апреля 2014 г.

"книжковий арсенал" завершает свою работу

Начались выходные!
Пока на улице холодно и еще не особо можно погулять и насладиться весенним воздухом,  Киевский Дворик  предлагает посетить Мистецький Арсенал, в котором до 13 апреля проходит книжная ярмарка. 
Также, на выставке есть специальная детская программа. Предлагаем ознакомиться и выбрать для себя что-то интересное!


12 квітня, субота 
 11.00 – 12.00. Секція графічної прози 
Чеський центр у Києві презентує дитячий майстер-клас «Намалюй собі голову!» із чеським ілюстратором Давидом Бьомом. 
 11.00 – 12.00. Простір «Арсенал Ідей» / майстерня Презентація книги для дошкільнят «Червона книжечка». Зустріч з автором — Анною Копиловою та ілюстратором — Оленою Васик. Видавництво «Основи». 
 11.00 – 12.00. Простір «Арсенал Ідей» / сцена Науково-популярне шоу редактора та вченого, відомого популяризатора науки Іллі Колмановського «Про що думають цвіркунчики?». «Кишеньковий вчений» разом із героєм нової книги Арнольда Лобела «Цвіркунчик на дорозі», допитливим цвіркуном, філософом і мандрівником, проведе дотепні й веселі експерименти із живими цвіркунами, а також дасть настанови на канікули: як спостерігати за цвіркунами та стати справжніми натуралістами. 
 12.00 – 13.00. Простір «Арсенал Ідей» / сцена Спеціальна програма «МІСТоКИЇВ». Читання та розмова на тему «Чи знайдеться в Києві місце для казки? Київ у сучасній дитячій літературі» за участі Лесі Ворониної, Зірки Мензатюк, Галини Ткачук. 
 12.00 – 13.00. Простір «Арсенал Ідей» / майстерня Майстер-клас для дітей від художниці «Видавництва Старого Лева» Анастасії Стуферак за мотивами її мистецького альбому «Українські прислів'я». 
 13.00 – 14.00. Простір «Арсенал Ідей» / сцена Презентація книги Івана Андрусяка та Степана Вербещука «Сонячні дні домовичка Мелетія». Степан Вербещук розповість, чому він так любить малювати домовиків, а Іван Андрусяк — що його надихнуло написати про них історії. Видавництво «Майстер-клас». 
 13.00 – 14.00. Простір «Арсенал Ідей» / майстерня Мистецький майстер-клас для дітей від Романи Романишин і Андрія Лесіва з львівської творчої студії «Аґрафка» за мотивами книжки «Зірки і макові зернята», «Видавництво Старого Лева». Книга нещодавно отримала престижну нагороду «Opera Prima» конкурсу Bologna Ragazzi Award 2014 на Болонському дитячому книжковому ярмарку.
 13.00 – 14.00. Зал 2 Дискусія-презентація «Падіння тоталітарної системи очима українських дітей». Зірка Мензатюк, Мар’яна Савка та Ірина Старовойт обговорюватимуть те, як розмовляти з дітьми про переламні моменти в історії та як писати для дітей на цю тематику. У рамках дискусії відбудеться презентація нової повісті Зірки Мензатюк «Як я руйнувала імперію», виданої «Видавництвом Старого Лева» напередодні «Книжкового Арсеналу». Це — чи не перша дитяча книжка на таку тематику в українському літературному просторі. 
 14.00 – 16.00. Кінозал поряд з «Арсеналом Ідей» Презентація анімаційного серіалу «Моя країна — Україна» студії «Новаторфільм». Зустріч із режисерами, акторами, музикантами, композиторами, які працювали над мультфільмами. 
 14.00 – 15.00. Простір «Арсенал Ідей» / сцена Презентація українського видання дилогії «Кава з кардамоном» і «Шоколад із чилі» львівського видавництва «Урбіно». Учасники: письменниця Йоанна Ягелло (Польща), перекладачка Божена Антоняк, художниця Наталка Гайда, директор видавництва Анатолій Івченко. 
 14.00 – 15.00. Простір «Арсенал Ідей» / майстерня Майстер-клас «Створення суперобкладинки для улюбленої книги» від Дому освіти та культури «Майстер Клас». 
 15.00 – 16.00. Простір «Арсенал Ідей» / майстерня Лист Кротику / Dopis Krtkovi: мультики, малюнки, листівки та урок чеської мови для малечі. Інтерактивна акція Чеського Центру. Модератор — Юлія Стахівська. 
 16.00 – 17.00. Простір «Арсенал Ідей» / сцена Науково-популярне шоу редактора та вченого, відомого популяризатора науки Іллі Колмановського: «Про що думають цвіркунчики?». «Кишеньковий вчений» разом із героєм нової книги Арнольда Лобела «Цвіркунчик на дорозі», допитливим цвіркуном, філософом та мандрівником, проведе дотепні та веселі експерименти із живими цвіркунами, а також дасть настанови на канікули: як спостерігати за цвіркунами та стати справжніми натуралістами. 
 17.00 – 18.00. Простір «Арсенал Ідей» / сцена «Українська дитяча книжка у світовому контексті: Міжнародний ярмарок дитячої книги в Болоньї, просування українських книг для дітей на світовий ринок». Круглий стіл «Видавництва Старого Лева». 
 18.00 – 19.00. Простір «Арсенал Ідей» / сцена Зустріч з автором українського фентезі «Бісова душа, або Заклятий скарб» Володимиром Арєнєвим. ВД «Києво-Могилянська академія» 
 19.00 – 20.00. Простір «Арсенал Ідей» / сцена Презентація мультимедійної книжки Євгена Маєвського «Казки дивного лісу» для дорослих, дітей та дорослих дітей з демонстрацію новоствореного мультфільму за цією книжкою. Учасники: директор видавництва Савчук Андрій, автор Євген Маєвський, художник Сергій Гармаш, редактор Микола Семенюк. Видавниче підприємство «ЮНІВЕРС». 
 19.00 – 20.00. Простір «Арсенал Ідей» / майстерня Презентація книжки Олега Симоненко «Хочу-хочу дарунків». Зустріч з автором. Видавництво «Майстер-клас». 
13 квітня, неділя 
 11.00 – 12.00. Простір «Арсенал Ідей» / майстерня Майстер-клас «Їстівна творчість та смачне читання» від Марії Шашко, майстерні «Медовые пряники» та видавництва «Glowberry Books». 
 11.00 – 12.00. Простір «Арсенал Ідей» / сцена «Що це було? Мабуть НЛО?», або «Таке незрозуміле сучасне мистецтво». Презентація курсу «Цікаве мистецтвознавство» на основі книжкового видання «кАРТи» видавництва «Clever Media Group». Проводить незалежна книгарня «Чулан&Чуланчик». 
 11.00 – 12.00. Простір «Арсенал Ідей» / арт-лабораторія Семінар для батьків «Як обирати правильні книги для дітей певного віку». Ведуча: Марія Будя — психолог, гештальт-терапевт, аналітично орієнтований дитячий психотерапевт. Проводить книгарня «Лавка Бабуїн». 
 12.00 – 13.00. Простір «Арсенал Ідей» / сцена Майстер-клас від музичної студії «Даха Пташка» Ірина Коваленко (гурт «ДахаБраха»). Студія «Даха Пташка» допоможе дитині навчитися розуміти музику і виявить її музичні здібності. Заняття проходять за допомогою методу Орф-педогогіки. Орф-підхід у музичній освіті — це навчання, орієнтоване на потреби й можливості кожної дитини; воно розглядає музику як базову систему, подібну до мови. І так само, як діти вчаться говорити без спеціальних вказівок, так і кожна дитина може навчитися музиці м’яким і ненав’язливим способом. 
 12.00 – 13.00. Простір «Арсенал Ідей» / майстерня Презентація книги для дошкільнят «12 місяців». Зустріч з автором та ілюстратором Юлією Соботюк. Майстер-клас. Видавництво «Основи». 
 13.00 – 14.00. Простір «Арсенал Ідей» / сцена Презентація книжок Люсі-Мод Монтгомері із серії про Енн Ширлі. Учасники: перекладачка Анна Вовченко, директор видавництва «Урбіно» Анатолій Івченко (модератор). 
 13.00 – 14.00. Простір «Арсенал Ідей» / майстерня Майстер-клас «Казкотерапія зі слоном в хмарах» від книжкового ілюстратора, художниці Світлани Рудиковой. Видавництво «Майстер-клас». 
 14.00 – 15.00. Простір «Арсенал Ідей» / сцена День народження БараБуки (порталу «Простір української дитячої книги BaraBooka.com.ua») за участі багатьох дитячих письменників, ілюстраторів та видавців. 
 15.00 – 16.00. Подвір’я Мистецького Арсеналу «Хід конем!» — дитячий шаховий турнір у дворі Мистецького Арсеналу, призи видавництва «Laurus» та дитячого клубу «Скворечник». 
 15.00 – 16.00. Простір «Арсенал Ідей» / сцена Презентація книги «Заткните уши, или Как относиться к здравому смыслу. О чувствах ребенка» та майстер-клас на розвиток відчуттів у дітей. Проводить Наталія Костинська — доктор медичних наук, професор, сертифікований викладач антропософської медицини (Швейцарія), директор Центру розвитку відчуттів для дітей і дорослих. Видавництво «НАІРІ». 
 16.00 – 17.00. Простір «Арсенал Ідей» / сцена Презентація новинки із серії «Музична казкотерапія для малят» — книжки «Птахи та Янголи». Авторка — Катерина Єгорушкіна, музичне оформлення — Стефана Недериці. 
 16.00 – 17.00. На подвір’ї Мистецького Арсеналу Майстер-клас із колективної творчості: створення вуличного арт-об’єкту «Радість життя» від педагогів та художників-ілюстраторів видавництва «Glowberry Books». 

Комментариев нет:

Отправить комментарий